Tieni personal traineriksi

Olen lapsesta asti harrastanut paljon liikuntaa. Parikymppisenä jouduin pitkälle sairaslomalle selkäongelmien takia ja tuolloin selvisi, että selässäni on sellaisia rakenteellisia vikoja, että vain todella hyvä lihaskunto pitäisi minut työkykyisenä. Kuntotestien mukaan olin tuolloinkin huomattavasti keskivertoa paremmassa kunnossa lihaksistoltani – olinhan harrastanut liikuntaa koko ikäni. Mutta en kuitenkaan ollut selkäongelmieni kannalta lainkaan riittävässä kunnossa, sillä tuohon asti harjoitteluni ei ollut juuri sisältänyt voimaharjoittelua.

Piti siis opetella harjoittelemaan salilla kovaa ja oikein, koska vastusharjoittelu oli ainoa tapa saada riittävästi lihasvoimaa tukemaan heikkoa rankaa. Ahmin tietoa salitreenistä ja opettelin treenaamaan kovaa. Onnekseni salitreenistä jäi yleensä niin hyvä olo, että jäin siihen koukkuun: täytyy-treenistä tulikin nautinto.

Minulle kävi aluksi kuten monelle itseopiskelevalle käy: kun kokonaisuus on vielä kateissa, saattaa jotakin olennaista jäädä selvittämättä. Itseopiskeluuni perinteisen kuntosaliharrastuskirjallisuuden ja nettimateriaalin parissa ei alkuun juuri kuulunut kehonhuoltoa – siihen liittyviä aiheita käsiteltiin varsinkin vielä 10 vuotta sitten aivan liian vähän. Lihastasapainoa tuotiin esille lähinnä esteettisestä näkökulmasta terveyden sijaan, eikä liikkuvuuteen juuri kiinnitetty huomiota. Terveyden kannalta tärkeät syvät lihakset lähes unohtuivat pinnallisten lihasten saadessa suurimman huomion.

Vaikka kuvittelin tuolloin opettelevani aihetta monipuolisesti, hyvin moni asia jäi aluksi huomiotta. Alkuaikoina syvien lihasten harjoittamisen ja kehonhuollon puutteesta aiheutuikin ongelmia, jotka ajoivat minut opiskelemaan mm. fysiologiaa ja hakemaan myös muodollisempaa koulutusta itseopiskelun rinnalle. Halusin ymmärtää syvällisemmin kehon toimintaa, jotta saisin itseni kuntoon ja pysyisin terveenä. Ihmiskeho ja sen toiminta on kuitenkin niin kiehtova kokonaisuus, että hyvin pian kiinnostus laajeni yleisemmällekin tasolle.

Tuttuni tiesivät minun treenaavan paljon ja ottaneen selvää asioista, joten moni pyysi ohjausta sekä saliohjelmia. Huomasin pitäväni ohjaamisesta ja varsinkin siitä, että sain olla auttamassa ihmisiä saavuttamaan tavoitteitaan. Oman ohjattavan onnistuminen on minulle yksi parhaista palkkioista, joita tekemästään työstä ylipäätään voi saada. Kiinnostuin aiheesta yhä enemmän, ja kiinnostus synnytti halun opiskella harrastuksesta ammatti.

Sillä tiellä olen edelleen, tunnen olevani oikealla alalla enkä ole päivääkään kaivannut takaisin alkuperäiseen ammattiini
toimistotyöhön. Innostus, omistautuminen ja vuosien varrella hankittu tietotaito näkyy varmasti myös asiakkailleni.

Etusivu | Personal trainer -palvelut | Hanna Manni | Yhteystiedot

Hanna Manni

FAF Personal trainer Hanna Manni

FAF Personal trainer
Benno Wellness

etunimi.sukunimi@benno.fi
www.bennowellness.fi

Lue lisää

» Valmentajaesittely: Tietoa, taitoa, aitoa omistautumista ja liikunnan iloa!
» Työhistoria