Personal training FAQ, usein kysytyt kysymykset

Personal trainingia harkitsevilta ja uusilta asiakkailta kuulee usein samoja kysymyksiä. Alla on listattuna yleisimpiä kysymyksiä vastauksineen.

Voinko ostaa pelkän ohjelman?
En yleensä tee pelkkiä ohjelmia, vaan ohjelman lisäksi pidetään vähintään yksi ohjaustapaaminen ja useimmat asiakkaani hankkivat kolmen tai kuuden kuukauden mittaisen valmennuspaketin, joka toki sisältää samalla myös ohjelman/ohjelmat omatoimiharjoitteluun. Haluan asiakkaideni saavan tuloksia, ja tuloksiin tarvitaan muutakin kuin ohjelma. Se miten tekee (mm. suoritustekniikat, treenitehot), on vähintään yhtä tärkeää kuin se mitä tekee (ohjelma). Tarvitaan kokeiluja, palautetta ja korjaamista. Tarvitaan keskusteluja ja kysymyksiin vastaamista. Tarvitaan pitkäjänteistä työtä. Kaikkea on mahdotonta neuvoa paperilla ohjelman muodossa - toki sinnepäin se paperillakin onnistuu, mutta miksi hankkia personal trainerilta apua jos tavoitteena on jotakin vähän sinnepäin?

Esimerkiksi kuntosali- tai muuta lihaskunto-ohjelmaa varten haluan nähdä ainakin ryhtisi ja suoritustekniikoitasi, ja juoksuohjelmaa varten tarvitsen tietoa treenitaustastasi, mahdollisista vammoista tai muista rajoitteista, muusta harjoittelusta, juoksutekniikastasi jne.

Voinko ostaa vain yhden tapaamisen?
Pääsääntöisesti asiakkaani hankkivat vähintään 6 tapaamisen valmennuspaketin, koska useimmiten tulosten aikaansaamiseksi tarvitaan enemmän kuin yksi tapaaminen, ks. edellinen vastaus. Poikkeuksia voi toisinaan olla, esim. uintitekniikan tarkistaminen, kuntosaliohjelman teko tai muu yksittäinen kysymys johon tarvitset apua, ja joka onnistuu selvittää yhden kerran aikana. Suuremmat elämänmuutokset, laihduttaminen, kuntoilun aloittaminen, kunnon kohottaminen jne., vaativat yleensä pidempää valmennusta.

Minulla on kiireinen elämä (työ, perhe, harrastukset...), kannattaako minun hankkia personal traineria?
Jos haluat tuloksia, on sinun sitouduttava myös tekemään töitä. Personal trainer auttaa ja motivoi, mutta suurimman työn teet sinä itse. Kiireisetkin ihmiset onnistuvat tekemään muutoksia, kun laittavat asioita tärkeysjärjestykseen toimivat sen mukaan. Jos terveellinen elämä tulee joka tapauksessa olemaan tärkeysjärjestyksessäsi viimeisenä ja liikut vain silloin jos kaikelta muulta sattuu jäämään aikaa, kannattaa sinun unohtaa valmennus. Mutta jos olet halukas laittamaan treenit kalenteriin yhtä tärkeälle sijalle kuin muutkin tärkeät menosi ja olet valmis panostamaan ruokavaliomuutoksiin, voi personal trainer auttaa sinua löytämään sopivia hetkiä arjestasi ja sitoutumaan toimintaan kohti tavoitteitasi. Lisäksi: yleensä liikuntaan käytetty aika tulee moninverroin takaisin energisempänä, aikaansaavampana ja tuotteliaampana olotilana. Treenit eivät siis oikeastaan vie lisää aikaa, kun hyväkuntoisena käytät muun ajan tehokkaammin, mielekkäämmin ja iloisemmalla fiiliksellä.

Entä jos sairastun, meneekö hankkimani personal training -paketti hukkaan?
Sairastumisten kohdalla valmennuksesta pidetään taukoa sen verran kuin toipuminen vaatii, ja jatketaan valmennusta kun olet taas terve. Yhteensä tehollisesta valmennuskaudesta tulee siis sen mittainen kuin alunperin on sovittu.

Saavatko asiakkaat hyviä tuloksia?
Useimmat asiakkaat saavat hyviä tuloksia aikaan, monet tekevät todella upeita muutoksia. Tulokset eivät kuitenkaan tule ilman työtä, vaan parhaita tuloksia saavat ne, jotka eniten asiaan panostavat. Personal trainer auttaa ja motivoi, mutta ei tee ihmeitä puolestasi, vaan tulokset teet sinä - jos vain haluat! Pelkkä personal trainerin hankkiminen ei siis riitä, vaan pitää myös olla valmis toimimaan valmentajan ohjeiden mukaan.

Olen saanut olla mukana huikeissa muutoksissa, mm.:

 • liikuntatraumojen vaihtuminen liikunnan iloksi ja uusi, aktiivinen liikkujan elämä
 • verenpaineen lasku lähes 40 pykälää muutamassa kuukaudessa ilman lääkkeitä
 • 30 kilon painonpudotus
 • rapakuntoisesta sohvaperunasta huippukuntoiseksi aktiiviliikkujaksi
 • pizza päivässä -ruokavaliosta terveelliseen syömiseen ilman kaipuuta takaisin “roskaruokaan”
 • “koko elämän” loksahtelu paikoilleen pala kerrallaan - kun fyysinen puoli oli kunnossa, itseluottamusta tullut lisää ja mieliala parempi, alkoivat muutkin elämän osa-alueet sujumaan
 • tunnesyömisestä rentoon syömisen hallintaan ja terveelliseen ruokavalioon
 • sohvaperunasta ultramatkojen (eli maratonia pidempien matkojen) juoksijaksi
 • väsyneestä töihin raahautujasta iloiseksi energiapakkaukseksi
 • jatkuvien selkä- ja niska-hartiaseudun kipujen loppuminen
 • lähes päivittäisten kovien päänsärkyjen loppuminen

Lue asiakaskokemuksia asiakkaiden omin sanoin palautesivulta.

Miten nopeasti voi laihtua?
Laihtuminen on mahdollista hyvinkin nopeasti, mutta nopean laihduttamisen järkevyys on monimutkaisempi asia. Useimmiten maltillinen laihdutusvauhti johtaa pysyvämpään tulokseen ja kiinteämpään kroppaan. Järkevä laihdutustahti on maksimissaan noin kilo viikossa, usein paljon vähemmänkin (mitä vähemmän painoa on pudotettavana, sitä vähemmän tahtia). Ja vaakalukema ei välttämättä kerro siitä, miten keho muuttuu: vyötäröltä voi kadota kymmenenkin senttiä ilman että vaa'an viisari värähtääkään, jos samalla treenataan tehokkaasti ja kehitetään lihaksia.

Voinko treenata valmennuksen ajan samalla kuntosalilla, jolla olen tähänkin asti treenannut?
Monelle salille asiakas voi mennä oman personal trainerinsa kanssa, mutta on myös saleja, jotka eivät päästä ulkopuolisia valmentajia tiloihinsa. Kysy Hannalta onnistuuko treeni juuri sinun salillasi (monen salin kanssa nämä asiat on jo valmiiksi sovittuna), voit toki myös kysäistä omalta salitasi. Jos ohjatut treenit eivät sinun salillasi onnistu, voimme tehdä ohjaukset jollakin muulla salilla ja omatoimitreenit teet edelleen tutulla salillasi.

En halua mennä kuntosalille, onko se pakollista jos hankin personal trainerin?
Kuntosalille ei kenenkään ole pakko mennä, mutta lihaskuntoharjoittelu on yleensä suotavaa, tavalla tai toisella. Lihaskuntoharjoittelua voi tehdä monella muullakin tapaa kuin kuntosalilla, esimerkiksi kotona voi aivan hyvin treenata. Valmentajalta saat ohjeet ja ohjelmat kotitreeniin jos kuntosalille meno ei innosta.

Etusivu | FAF Personal Trainer Hanna Manni | Yhteystiedot

Hanna Manni

FAF Personal Trainer Hanna Manni

FAF Personal Trainer
Benno Wellness

etunimi.sukunimi@benno.fi
www.bennowellness.fi

Lue lisää: valmentajaesittely